08 de febrer 2008

DEL PIRINEU A CATALUNYA PASSANT PER MADRID

Vivim un moment on el marc que se’ns dibuixa no encoratja al compromís amb res. La gent desbordada per la informació de desacceleració econòmica, sequera arreu del territori, un caos en les infraestructures bàsiques del país i un panorama ple de conflictes al voltant, va perdent el interès pels problemes generals i es centra en els personals, pedala per arribar a final de més i veu com mica en mica perd poder adquisitiu.

Com a resposta a tot això ens trobem amb un govern que no té poder de reacció, vivim de polítiques de grans titulars buides de contingut i rarament executades. La gent esta tipa de debats estèrils, de promeses incomplertes.

A Catalunya tot això ho trobem adobat per un intent d’arraconar la gent de CIU, sembla l’únic objectiu d’algunes forces que lluny de buscar el consens i sumar per a solucionar problemes, s’esforcen en mantenir el poder , perdent de vista la finalitat, que hauria d’estar la única i última: vetllar pels interessos del nostre poble.

Hem patit una onada de descrèdit que ens fa que no se’ns respecti a la resta del territori Espanyol. Qui no coneix no estima, per això cal fer un esforç per tornar a mostrar-nos com som. Catalunya no ha estat referent a Espanya gratuïtament, si ho hem estat i hem de tornar a estar-ho és per que som un poble de gent amb empenta.

Per tot això, davant el linxament que pateix CIU des de Catalunya i davant l’abandonament que pateix Catalunya davant el mon, ens hem compromès a treballar a “sis mans”des de la joventut, però amb convenciment , il·lusió i criteri, per a alçar la veu per Catalunya a Madrid. Tenim el convenciment que lluny de modes, interessos, missatges simplistes de llops i corders, la gent voldrà sumar amb nosaltres per que Catalunya torni a estar on havia estat.