10 d’abril 2008

COM TENIM LA SITUACIÓ DE LA SEQUERA?

Aquests dies, com molts sabeu, llegiu, veieu als mitjans de comunicació, el nostre secretari general Artur Mas, s’està reunint amb el President Montilla per poder solucionar el tema de l’aigua, buscant les millors solucions a curt termini, tot i que CiU aposta per solucions a llarg termini per acabar d’una vegada per totes amb la sequera que estem patint en aquests moments a Catalunya. Tot i així no s’acaba de traure l’aigua clara.

Una vegada més, CiU diu No al transvasament del Segre, ja que no és una solució traure la meitat d’aigua de la capçalera d’un riu, d’allà on neix el riu Segre, això és una bestiesa!! Però a més a més no ho diu només CiU, sinó que ho diuen molts experts, ho diu el territori, alguns dirigents del govern de Catalunya i fins i tot el govern espanyol diu que no és la solució adient.

Quines són les Solucions a curt termini que proposa CiU:

Aqüifers- Sí, sempre i quant no sigui de Reus i Tarragona , ja que aquests tindrien un procés de dessalinització molt dur.

Vaixells- Encara que no sigui del tot acceptable, CiU donaria suport al projecte.

Fígols- Endavant amb les mines de carbó, sempre hi quant no sigui un perjudici pel territori i sigui factible.

Interconnexió de xarxes- sempre l’hem defensat però amb un consens del territori.

Tot menys els transvasament del SEGRE.

Tot i així CiU continua pensant que ja que s’ha de fer un pas endavant per evitar la sequera de Catalunya, hem de pensar amb el futur, hem de mirar més enllà i trobar solucions de llarg termini:

Roine- és el que porta defensant fa molts anys CiU, s’ha de treure l’aigua d’allà on n'hi ha, el projecte de trare aigua del Roine és factible i bo.

Dessalinització- cap problema, CiU hi està a favor, però no és una solució sempre, ja que té un cost de funcionament energètic elevat i tampoc ens podem permetre aquest desgast d’energia ja que a Catalunya l’energia també és un bé escàs. Seria possible sense abandonar el plantejament a llarg termini.

Artur Mas demana a José Montilla concretar un acord en el marc de la propera cimera prevista durant els propers dies, que permeti després, anar a Madrid “com a catalans" i conjuntament defensar el pacte contra la sequera que es pugui assolir

Tot amb un acord de condicions:

1. El govern tingui una sola veu.

2. Solucions positives i d’interès per a tothom.

3.Consens amb el territori

4. Vocació per tancar el tema definitivament i pugui ser positiu per Catalunya.

Esperem que finalment s'acabin fent les coses bé, pensant amb la gent, el territori i amb el País.